Закуска „Ваш лаваш“

Лаваш… це слово асоціюється напевно у вас з шаурмою та фаст фудом. Але насправді вірменський лаваш – дієтичний продукт і з нього також можна робити різноманітні поживні цікаві страви. Саме таким блюдом і є наша нова оригінальна закуска, що так і називається «Ваш лаваш». «Ваш лаваш» – це поживна, корисна, яскрава закуска, що наситить ваш організм вітамінами, мінеральними солями, мікро- та макроелементами й харчовими волокнами. Тому, якщо бажаєте дізнатися рецепт та секрети приготування цієї страви, гортайте сторінку сайту вниз та уважно читайте.

Отож, вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • Один листок вірменського лавашу
  • Один листок рисового паперу
  • Одна велика помідора
  • Два огірки середнього розміру
  • 120 грамів філе слабосоленої сьомги
  • 100 грамів міксу листкових салатів
  • 120 грамів м’якого сиру – творогу
  • Спеції

З цієї кількості продуктів у вас вийде один великий лаваш, який ви зможете розділити на менші шматки й зробити дві порції закуски «Ваш лаваш». А на їхнє приготування вам знадобиться всього лише 15 хвилин вільного часу.

Ось детальний поетапний рецепт

Етап 1 – підготування інгредієнтів для начинки

Розпочнемо приготування із міску салатів. Так як деякі з них можуть мати гіркий неприємний присмак, ми рекомендуємо вам замочити листя салатів на деякий час у крижаній воді. А потім просто вийняти його звідти та дати йому висохнути.

Далі переходимо до поживної рибки. Її філе нам потрібно ретельно промити та нарізати на менші шматочки.

Наступним буде м’ягкий сир. Він додасть ноток ніжності закусці та збагатить її кальцієм. Сир нам також потрібно лише розділити на менші частинки.

Тепер беремося до свіжого огірочка. Його спершу слід ретельно вимити від бруду та залишків глини, почистити від хвостиків та тоненько нарізати на повздовжні слайси. В останньому вам допоможе овочечистка.

Останнім інгредієнтом буде соковита яскрава помідора. Її також спочатку добре промиваємо під протічною водою, витираємо залишки вологи, а потім вже нарізаємо на невеличкі півкільця.

А зараз, коли компоненти начинки готові переходимо до наступного етапу – формування закуски. Спершу беремо в рук листок вірменського лавашу та рисового паперу. Вони зроблять цю страву ситнішою та вишуканішою. Розгортаємо спочатку листок рисового паперу, викладаємо скраю в хаотичному вигляді всі ці попередньо підготовлені інгредієнти та надійно міцно скручуємо. А щоб нічого не повипадало із середини, замотуємо нашу закуску ще й в листок вірменського лавашу.

 Ну ось і все, наша ситна й немовірно апетитна закуска під назвою „вАш лаваш“ готова до спожиання. Розрізаємо її на меншу шматки та можемо насолоджуватися цим божественним смаком. Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert