Закуска „Мрія рибака“

Жодні застілля не обходяться без закусок, їх існує велика кількість, ці страви смачні, оригінальні, поживні, духмяні й викликають апетит. Вони швидко готуються, але бувають і складніші в приготуваннях, бо складаються з більшої кількості набору продуктів.

оригінальна закуска

Для закуски вам будуть потрібні інгредієнти:

Грінки – 6 штучок

Пресерви оселедець – 3 шматочки

Огірок маринований – 1 шт.

Маслини – 3 шт.

Сир плавлений – 1 шт.

Яйце куряче – 1 шт.

Цибуля зелена – 2 пера

інгредієнти для закуски

Корисні властивості. Оселедець вважається одним із найжирніших риб, в ньому міститься велика кількість білка та жирних кислот Омега-3, і зовсім небагато вуглеводів. Також в ньому присутній вітамін Д, який так необхідний для зміцнення кісток та правильної роботи нирок. Яйце куряче – низькокалорійний продукт. Сам білок складається з великої кількості води. Калорійність яєць залежить від його ступеня готовності, чим довше воно готувалось, тим більша кількість кілокалорій. Головна його користь, воно швидко засвоюється організмом.

Етапи приготування

1. Спочатку беремо сир плавлений, натираємо його на дрібній терці. При покупці не забувайте перевірити термін придатності, а ще зверніть увагу чи не пошкоджена упаковка.

смачна закуска

2. Яйце помийте під протічною водою, варіть його протягом 5-ти хвилин, потім залийте холодною водою щоб остигли. Почистьте яйце від шкаралупи, розріжте на шість частинок.

поживна закуска

3. Беремо ваш улюблений оселедець, нарізаємо на невеликі шматочки. При виборі пресерви зверніть увагу на термін придатності, на якість шкіри риби, на запах, консистенцію заливки.

оригінальна закуска

4. Наступним буде маринований огірок, нарізаємо овоч вздовж тоненькими шматочками.

апетитна закуска

5. А тепер візьміть маслини, розріжте їх навпіл. При виборі маслин зверніть увагу на термін придатності, а також на упаковку в якій вони зберігаються, якщо в скляній упаковці їх легше розглянути, заливка має бути прозорою, маслини приблизно однакового розміру; якщо в жерстяній банці – орієнтуйтеся по вказаних складниках, банка не повинна мати іржі та вм’ятин; якщо у вакуумній упаковці, тоді після її відкриття, якщо залишились маслини, потрібно їх промити холодною водою, залити оливковою олією із соком лимона, зберігати в холодильнику.

вишуканий смак закуска

6. Прийшла черга грінок. Їх можна взяти готовими із магазину, або приготувати самому.  При покупці зверніть увагу на термін придатності.

хрустка закуска

7. Зелену цибулю промийте під протічною водою, дайте стекти зайвій волозі, наріжте перо цибулі кружечками.

8. А зараз ми на завершальному етапі. Спершу візьміть натертий плавлений сир, сформуйте із нього невеликі кульки. На грінку покладіть одну кульку із сиру, шматочок оселедцю, одну частинку яйця, тоненький шматочок маринованого огірка, все зверху прикрасьте подрібненою зеленою цибулею. Візьміть тарілку прямокутної форми та викладіть на неї закуску. Смакуйте на здоров’я!

готова закуска

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert