Закуска „Перо павича“

Сьогоднішня закуска, яку ми вам пропонуємо ідеально підходить для відпочинку на природі, тому що основний інгредієнт потрібно готувати на грилі, вона швидко і легко готується. Також їх можна класти й на фуршетний стіл.

закуска соковита

Вам будуть потрібні такі інгредієнти:

Баклажан – 1 штука

Помідори – 2 штуки

Огірок свіжий – 1 штука

Маслини – 100 грамів

Салат латук – 1 пучок

Часник – 2 зубки

Оливкова олія – 2 столові ложки

Сіль – 1 чайна ложка.

закуска рецепт

Корисні властивості продуктів. Баклажани багаті на вітаміни групи B, і вітамін С, та мінеральні речовини магній, калій, кальцій, залізо і фосфор. Фіолетовий овоч корисно вживати тим, хто хворіє на подагру й атеросклероз, серцеві захворювання, у кого високий рівень холестерину, він допомагає виводити солі з сечової кислоти, внормовує роботу печінки та нирок. Баклажани необхідно мати у своєму раціоні людям похилого віку. Свіжі огірки – не лише смачні, але і корисні овочі, вони складаються з великої кількості води, яка очищає організм; харчових волокон, які покращують роботу кишківника; йоду, який чудово засвоюється. Зелений овоч застосовують і в народній медицині: як жарознижувальний засіб, як знеболювальний засіб, як протизапальний засіб. Також він приносить користь і в косметології, його використовують як відбілюючий засіб. Маслини – поживний, цінний, калорійний продукт. Його плоди мають полінасичені жири, які приводять в норму холестерин, вони багаті на антиоксиданти, всі ці корисні речовини добре впливають на весь організм людини.

Етапи приготування:

1. Спочатку баклажан потрібно помити під протічною водою. Наріжте його кружечками товщиною в один сантиметр. Підсмажте його на грилі до готовності.

закуска пікантна

2. Огірок свіжий, миємо під протічною водою, нарізаємо кружечками.

закуска свіжа

3. Маслини виберіть із банки, дайте стекти рідині, розріжте їх на дві половинки. Обов’язково перевірте термін придатності продукту.

закуска вітамінна

4.Помідор, ретельно промийте під протічною водою, наріжте його кружечками за допомогою гострого ножа, щоб не пошкодити структуру плода.

закуска апетитна

5. Часник почистьте від лушпини, пропустіть його через прес для часнику. Додайте до нього олії та посоліть, добре все перемішайте – це буде часниковий соус.

6.  Салат латук ретельно промийте під протічною водою, викладіть на паперову серветку, щоб стекла зайва вода.

7. А тепер будемо формувати закуску.

закуска готові продуткиВізьміть тарілку, на неї викладіть листя салату, зверху розкладіть кусочки баклажанів, змастіть їх часниковим соусом, потім на них покладіть кружечки помідорів, потім огірок, а зверху половинки маслин. За бажанням зверху можна прикрасити стебельцями кропу. Смачна, ароматна, пікантна, вітамінна закуска «Перо павича» готова. Смакуйте на здоров’я!

закуска готова

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert