Закуска „Пікантні баклажани“

Заведено вважати, що святковий стіл не може обійтися без простої, легкої, вишуканої, смачної закуски, на приготування яких витрачається мало часу, зате вони є його невід’ємною частиною, гарно виглядають, багатим роблять стіл, додають яскравих фарб в меню. Закуски бувають у вигляді канапе, бутербродів, салатів, нарізок, маринадів. Ми пропонуємо вам закуску із соковитих баклажанів, ніжного курячого м’яса, плавленого сиру, помідори приготовану особливим способом.

закуска ароматна

Для закуски вам знадобляться такі інгредієнти:

Баклажан середнього розміру – 1 штука

Помідор великий – 1 штука

Філе куряче – 200 грамів

Сир плавлений – 1 штука

Соняшникова олія – 150 мл.

закуска продукти

Корисні властивості продуктів. Баклажан низькокалорійний овоч, тому його використовують у багатьох дієтах. Вони багаті калієм, тому нормалізують водно-сольовий обмін, позбавляє організм від зайвої рідини. Вживаючи його в їжу ми покращимо роботу серця, знизимо рівень холестерину в крові. Завдяки великій кількості клітковини, баклажани понижують рівень цукру в крові, а також поліпшують роботу кишківника. Вживання помідорів щодня – це запобігання серцевих хвороб; корисний вплив на роботу травної системи; запобігання ракових захворювань; добрий вплив на щитовидну залозу; допомога при набряках; оздоровлення волосся та шкіри. Користь плавленого сирка полягає в тому, що він: збагачує організм білком який легко засвоюється; поповнює запас енергії; забезпечує добре функціонування серцевої й нервової системи; профілактично діє на атеросклероз, знижує рівень холестерину в крові. Курятина – це джерело легкозасвоюваного білка, який потрібний для будови клітин всього організму, особливо м’язової тканини. В куряче м’ясо входять вітаміни групи В, А, а також калій, залізо, цинк, фосфор.

Етапи приготування:

1. Баклажани промийте під протічною водою, видаліть хвостик, наріжте вздовж плода на тонкі слайси за допомогою ножа для чистки овочів.

закуска смачна

2. Куряче філе промийте під струменем води, повидаляйте плівку, наріжте вздовж такими шматками як на відбивну. Відбийте м’ясо молоточком, посоліть і поперчіть готову відбивну з обох сторін.

закуска ситна

3. Помідор промийте під протічною водою, наріжте на невеликі шматочки.

закуска вітамінна

4. Тепер візьміть форму для запікання, змастіть соняшниковою олією, і почніть розкладати інгредієнти, спочатку розкладіть один шар баклажанів, за ними шар відбивної з курятини, потім ряд помідорів, і так до кінця поки не заповните цілу форму. Зверху натріть плавлений сир.

закуска дієтична

Духову піч розігрійте до 200 градусів, поставте в неї запікати підготовлену страву на 25 хвилин. Коли приготується, готову закуску розділіть на порції та подавайте до столу. Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert