Закуска „Оригінальний бурячок“

Зовсім недооцінений цей овоч, буряк. Його часто використовують в дуже стандартному вигляді та не надають особливого значення. Зазвичай цей овоч фігурує в салаті „Шуба“, а також його додають до борщу. Не зовсім цікаво, правда ж? А як щодо більш оригінального та нестандартного варіанту, який прикрасить ваш святковий стіл та вразить своїм насиченим смаком? Знайомтесь, дуже смачна та апетитна закуска під назвою „Оригінальний бурячок“ переверне ваше уявлення про цей овоч! Закуска містить в собі яскравий бурячок, копчений оселедець, ріпчасту цибульку, трішки майонезу та шматок багету. Що ж з цього вийде? Давайте дізнаватись!

закуска рецепт

Щоб приготувати „Оригінальний бурячок“ вам потрібна така кількість інгредієнтів:
– буряк подовгастий середнього розміру 
– копчений оселедець ( близько 200 грамів)
– ріпчаста цибуля середнього розміру 
– багет французький ( 4 шматки)
-желатин ( 1 упаковка)

закуска інгредієнти
  • Час приготування без урахування попередньої підготовки буряка – 15 хвилин
  • Кількість порцій – 4 

Поетапне приготування та рекомендації
1. Розпочати варто саме з буряка. Спочатку ретельно помийте плід від бруду, але не очищайте від шкірки! Занурте буряк у каструлю та залийте холодною водою так, щоб вона повністю покривала плід. Доведіть воду до кипіння та поваріть буряк у кип’ятку буквально 10-15 хвилин.  Після того,злийте гарячу воду і поставте каструлю під струмінь холодної води (чим холодніше, тим краще) приблизно на 15 хвилин. Температурне коливання доводить буряк до готовності набагато швидше, аніж класичний спосіб, тому весь процес забере у вас загалом 30-35 хвилин. Потім очистьте овоч на та потріть на дрібній терці.

апетитна закуска

2. Поки готується буряк ви можете взяти філе оселедця та порізати його на більш дрібні шматки.

смачна закуска

3. Переходимо до цибулі. Спочатку очистьте її від лушпиння, злегка сполосніть у воді, а потім поріжте на дрібні кубики.

ситна закуска

Помістіть їх у посудину та залийте холодною кип’яченою водою і дайте настоятись 5 хвилин. Потім вийміть кубики з посудини, а воду залиште.

пікантна закуска

4. Багет поріжте на 4 шматки.

ситна закуска

5. Тепер підготуйте желатин. Залийте порошковий желатин водою від настояної цибулі  і залиште його набухнути приблизно на 20 хвилин (перевірте точний час на упаковці в інструкції).

закуска приготування

Коли желатин набухне, розчиніть його на водяній бані, поставивши ємність з желатином в невелику каструлю з кип’ятком. 

оригінальна закуска

6. Тепер –  найцікавіший етап! Помістіть у спеціальні формочки  шар з тертого буряка, потім добавте цибулі, а також шматки оселедця. В кінці поставте шматок багету.

яскрава закуска

Залийте все желатином та помістіть в холодильник, поки желатин повністю не застине. Після закінчення часу, вийміть формочки з холодильника, акуратно переверніть їх на іншу сторону та насолоджуйтесь дуже оригінальною, апетитною та ситною закускою. Смачного!

поживна закуска

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert