Тарталетки „Гніздо перепілки“

Тарталетки – це сама по собі вишукана і ніжна страва. А тарталетки з перепилиним яйцем і креветками, мабуть, страва королів та принцес. Якщо ви хочите запросити до себе гостей і здивувати їх своїми кулінарними вміннями, то цей рецепт, який поєднав в собі дари моря, яскраву зелень, ситний рис, та перепелині яйця – саме те, що вам потрібно. Тож запрошуйте своїх друзів, і мерщій  приступайте до, безпосередньо, приготування такої оригінальної та поживної закуски під назвою „Гніздо перепілки“.

закуска рецепт
Перлік компонентів, потрібних нам для приготування:

Тарталетки (4 штуки)
Зелена цибулька (кілька пір’їнок)
Яйце куряче (1 штука)
Яйця перепилині (4 штуки)
Рис (100 грамів)
Креветки (8-12 штук)
Майонез нежирний (50 грамів)
Сіль, перець за смаком

  • Даний грамаж підходить для приготування чотирьох тарталеток.
  • На приготування піде не більше 20-ти хвилин.
тарталетки рецепт

Крок 1

Промийте декілька раз рис у холодній воді, щоб вода стала більш наближеною до прозорої. Після чого залийте водою (2 склянки води на 1 склянку рису) і поставте на великий газ. Коли вода закипіла, підсолюємо рис і скручуємо вогонь, щоб вода легенько кипіла. Коли вода випарується- виключаємо газ і пересипаємо рис в окрему тарілку, щоб він остив.

ситні тарталетки

Крок 2

Готуємо яйця. Промийте 1 курячейце і 4 перепелиних під холодною водою. Тим часом поставте воду на плиту, доведіть її до моменту кипіння. Трішки підсоліть воду. Тепер слід легенько, столовою ложкою, опустити яйця у воду. Перепелині яйця ми забираємо через 4-5 хвилин і відразу ж опускаємо їх у холодну воду. Куряче яйце залишаємо, ще приблизно на 5 хвилин, після чого його також поміщаємо у холодну воду. Робимо ми це для того, щоб яйця швидше остили і краще очищались. Дістаємо яйця з води, обтираємо паперовим рушничком і облущуємо. Залишаємо їх на окремій тарілці.

яскраві тарталетки

Крок 3

Куряче яйце, після того як воно повністю остило, ми ставимо на дошку для нарізання. Нарізаємо на дрібні, рівномірні кубики. 

ніжні тарталетки

Крок 4

Креветки ми також ставимо у воду і на вогонь. Варимо їх недовго – всього 5 хвилин. Виймаємо з води, даємо їм остинути. Після чого відриваємо голову, ніжки та панцер. 

поживні тарталетки

Крок 5.

Промиваємо пір’я зеленої цибульки під холодною водою. Обов’язково осушуємо цибулю від зайвої води серветками. Тепер ставимо її на дошку і нарізаємо дрібними колечками.

апетитні тарталетки

Крок 6.

Коли всі інгредієнти готові, ми приступаємо до змішування начинки для наших апетитних та ніжних тарталеток. Рис, кубики курячого яйця, та подрібнену цибульку ми висипаємо разом в одну тарілку. Добавляємо до них майонез, краще домашнього приготування, якщо такий є.

вишукані тарталетки

Також добавляємо сіль та перець за смаком і гарно перемішуємо. Той салат який ми отримали, накладаємо в тарталетку. Зверху прикрашаємо дрібкою зеленої цибульки та перепелиним яйцем. Також ставимо 2-3 креветки. Викладаємо тарталетки на красиву тарілку і подаємо до столу. Дуже апетитні та ситні тарталетки готові!

Смачного!

смачні тарталетки

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert